Menu Sluiten

Algemene fysiomassage

Rugklachten, nekklachten, artrosis in de gewrichten, fibromyalgie, spierpijn; allemaal vervelende klachten die je dagelijkse doen en laten aardig kunnen verstoren. Fysiomassage maakt gebruik van klassieke massage. Dit is een massagevorm waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van strijken, kneden en schudden om spieren zo goed mogelijk te laten doorbloeden en ontspannen.

Het doel is spierverhardingen weg te masseren die ervoor kunnen zorgen dat u minder goed kunt functioneren. Door massage wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd en de stofwisseling hersteld waardoor het stijve, verkrampte gevoel verdwijnt en u makkelijker kunt bewegen. Daarnaast kan het ook puur voor ontspanning gebruikt worden; een mogelijkheid om u lekker in uw vel te laten zitten. Er wordt altijd gebruik gemaakt van neutrale massage-olie.

Door mijn werk als fysiotherapeut heb ik veel ervaring met verschillende klachten en medische kennis. Ik kan begeleidend advies geven om klachten in de toekomst te voorkomen: dus als je lijf je lief is, kom naar FysioMassage Oosterhout!

Rugpijn

Wetenschappelijke ondersteuning van massage bij rugklachten
Bron: US National Library of Medicine & National Institutes of Health

Massage therapie wordt aanbevolen bij sub-acute en chronische lage rugpijn voor (a) een direct effect na de behandeling op beperkingen en pijn, en (b) op korte termijn follow-up als ook therapeutische oefeningen en educatie wordt toegevoegd.