Menu Sluiten

Fysiotherapie: beweging en ontspanning!

FysioMassage Oosterhout is een praktijk gespecialiseerd op het gebied van beweging en ontspanning. Ik, Ineke Jumelet, ben werkzaam als algemeen fysiotherapeut, daardoor kun je bij mij terecht voor allerlei aandoeningen waardoor je belemmerd wordt in je dagelijkse bewegen. Denk bijvoorbeeld aan artrose, rug- of nekklachten, hoofdpijn of schouderklachten, tenniselleboog of knieklachten, verstuikingen, hielspoor, bekkenklachten rondom zwangerschap, bekkenbodemklachten. Een overzicht is ook te vinden op De fysiotherapeut.

Behandelingen

Bij iedere vraag wordt altijd gestart met een intake waarbij wordt gekeken naar de ziektegeschiedenis en mogelijke oorzaken. Daarna wordt gezamenlijk een behandelplan opgesteld, waarna we samen aan de slag gaan. De behandeling kan bestaan uit:

1. Fysiomassage
FysioMassage Oosterhout zou geen FysioMassage heten als ik het belang van een goede, professionele massage niet zou inzien. Massage waarbij de spieren goed worden losgemaakt kan een waardevolle voorwaarde zijn om daarna makkelijker te kunnen oefenen en bewegen.
Door mijn jarenlange ervaring is mijn ‘fingerspitzengefühl’ erg goed ontwikkeld en worden alle ‘knopen’ en spierpanningen makkelijk gevonden.

2. Bewustwording
Bewust worden van houding en spanning is een belangrijke manier om erachter te komen waardoor de klacht wordt veroorzaakt. Door het volgen van diverse cursussen op het gebied van lichaamsbewustwording en ontspanning kan ik hier in begeleiden.

3. Advies en begeleiding
Advies en begeleiding zijn noodzakelijk om de veranderingen blijvend door te voeren. Aandachtspunten zijn: Hoe zit je op je werk? Hoe loop je? Zijn er hulpmiddelen nodig om klachten te verminderen? Hoe kun je spanning in het dagelijks leven voorkomen?
Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn om klachtenvrij te kunnen blijven of om beter met klachten te kunnen omgaan. Motivational Interviewing is een manier om hier in goed te kunnen begeleiden, ik heb hierin de Experttraining gevolgd.

4. Oefenen en trainen
Oefenen en trainen is belangrijk om je spierkracht te kunnen vergroten, soepeler te worden of jezelf bewust te maken van hoe je beweegt.
Het opbouwen van belasting en belastbaarheid is vaak onderdeel van fysiotherapie.

Ineke-in-de-praktijk

Kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk in de gezondheidszorg en bij fysiotherapie. Daarom sta ik ingeschreven in het BIG-register voor Nederlandse zorgaanbieders en ben ik aangesloten bij het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR), een register in het leven geroepen door de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Daarnaast volg ik regelmatig cursussen of trainingen, zoals:

  • Rugklachten. Hoe belangrijk is onze rug eigenlijk (2018)
  • Evaluatie en behandeling van slaap in de praktijk (2018)
  • Shiatsu Massage (2017)
  • Chronische pijn bij artrose (2016)
  • Onderzoek en behandeling van clienten met hoofdpijnklachten (2016)
  • Motivational Interviewing, Experttraining (2014)
  • Pijn- en stressmanagement (2012)
  • COPD (2008)
  • Reumatologische aandoeningen (2008)

Contractvrij

FysioMassage Oosterhout is een kleine, onafhankelijke praktijk waar ik tijd en aandacht geef aan elke klant. Omdat ik mijn tijd graag besteed aan het behandelen van patiënten in plaats van uitgebreide administratie en contractonderhandelingen met verzekeraars, werk ik contractvrij. Hierdoor kan de zorgverzekeraar uw dossier niet inzien, kan ik maatwerk leveren en kijken we samen naar de beste mogelijkheden om klachten te verminderen.

Tarieven fysiotherapie

Voor fysiotherapie wordt gerekend in consulten van 30 minuten. Hiervoor wordt per 1 januari 2024 het marktconforme tarief van 33,00 euro gerekend en zijn de betalingsvoorwaarden van toepassing.

In overleg is aan-huis-behandeling mogelijk, met patiënten die slecht ter been zijn wordt altijd gekeken naar behandelingen aan huis.
Het tarief voor behandeling aan huis is 45,00 euro.

Vergoedingen en verwijzing

Ik heb voor het verlenen van niet-gecontracteerde zorg gekozen, zie Contractvrij. Dit houdt in dat iedereen behandeld kan worden in de praktijk en dat, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen basis – en aanvullende verzekering, meestal 50-100% van de behandeling vergoed wordt.

Zorgverzekeraars willen vooral gecontracteerde zorg aanbieden, dus kijk zelf goed in uw polis wat de mogelijkheden zijn van restitutie. Na de behandeling krijgt u de rekening en kan deze worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Let er op dat de rekening voor de vervaldatum betaald dient te worden, zie hiervoor de betalingsvoorwaarden. Afhankelijk van de restitutiemogelijkheden krijg je meestal 50-100% van de behandeling vergoed bij de zorgverzekeraar.

Iedereen kan zonder verwijsbrief van de arts naar de fysiotherapeut. Alleen bij een chronische indicatie is vaak een verwijzing nodig.