Menu Sluiten

Ontspanningsmassage

Heb je een drukke periode achter de rug? Voel je je vermoeid? Zit je niet lekker in je vel of heb je zin om jezelf eens lekker te ontspannen, kom dan voor een fijne ontspanningsmassage.

Ontspanningsmassage maakt gebruik van rustige, oppervlakkige strijkingen, druk en kneding die weldadig aanvoelen en snel voor totale ontspanning en harmonie kunnen zorgen. Door een prettige aanraking wordt het hormoon oxytocine aangemaakt wat ontstressend werkt. Ook rustige muziek kan voor extra ontspanning zorgen.

Doordat ik als fysiotherapeut werkzaam ben, kan er ook aandacht besteed worden aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Let op jezelf en zorg voor jezelf, als je lijf je lief is, kom naar FysioMassage Oosterhout.

Ontspanningsmassage

Wetenschappelijke ondersteuning van ontspanningsmassage
Bron: PsychFysio

Dat massage een gunstig effect heeft op stress en zelfs angst was al bekend. Minder duidelijk is of massage ook effect heeft op somberheid of depressie. Field, e.a. toonden in 2007 al aan dat total body massage bij rugpijn patiënten niet alleen effect had op pijn, angst en slaapstoornissen, maar ook op depressie